Bingo

När man pratar om Bingo så kan det vara svårt att veta exakt vad man åsyftar. Det finns många saker som faller under kategorin Bingo och därför kan det vara lite svårt att veta vad man pratar om. Du behöver dock inte oroa dig, läs vidare för att få reda på mer.

Bingo som spel

Spelet Bingo brukar ofta syfta till ett spel där man spelar med en numrerad bricka. Spelet har sina anor i det sydamerikanska landet Guatemala men har sedan dess kommit att ta över världen med sin enkla underhållning. Nu för tiden har många länder sin egna version av det populära spelet.

Hur spelar man Bingo?

I den vanligaste formen av Bingo så får vardera spelare en eller flera numrerade brickor att delta med. I takt med att spelledaren utannonserar siffror så täcker du över dem på din spelbricka tills du fått en komplett rad. När du har färdigställt en rad är det vanligt att man utbrister i ett BINGO!

Bingo är ett enkelt och socialt spel

Digitala versioner av Bingo

Förr i tiden var det vanligt att man samlades för att spela Bingo tillsammans, en social tillställning som var associerat med bland annat pensionärer. Nu har det blivit allt vanligare med digitala plattformar där du kan spela Bingo på din mobiltelefon, surfplatta eller dator. Det är fortfarande ett socialt spel men via digital Bingo så skriver och chattar man istället för att träffas.