Odds

Tycker du om att satsa pengar i sport- eller andra sammanhang? Då har du med största sannolikhet fått höra ordet odds slängas runt. Det är dock långt ifrån alla som känner att de har koll på vad ordet betyder eller hur viktigt det är i spelsammanhang. Läs vidare för att lära dig mer!

Hur fungerar odds?

Finns det ett enkelt sätt att förklara odds på? Det enklaste är om du har ett exempel framför dig. Titta på följande exempel: om två lag möts och det ena laget har högre odds så betyder det att är en mindre chans att de vinner matchen. Högre odds = mindre sannolikhet för vinst.

Vad betyder oddsen för dig?

Om du fortfarande har svårt att greppa odds så kan du kika på siffrorna. Som tidigare fastställt så betyder högre odds att det är mindre sannolikt att laget vinner, men det betyder också att du kommer att få en högre utdelning om laget ändå lyckas skrälla. Det betyder alltså att högre odds också betyder större utdelning om du satsar pengar.

Odds sammankopplas ofta med sport

Sammanfattning av odds

Om lag X har 3 i odds och deras motståndare lag Y har 1,5 i odds, vilka tror oddsmakarna kommer att ta hem vinsten? Svaret är att oddsmakarna tror att lag Y kommer att ta hem vinsten men om lag X vinner så kommer du att ta hem tre gånger pengarna. Hur mycket vinner du om lag Y vinner? Det är korrekt, du får 1,5 gånger pengarna.